Chystáte sa rekonštruovať veľkú kuchyňu? A čo takto do nej zakomponovať kuchynský ostrovček?

Jedným z kuchynských prvkov, ktorý však ani zďaleka nenájdete v každej kuchyni, je kuchynský ostrovček. Niežeby nešlo o užitočný prvok, len skrátka nie každý ma dostatočne priestrannú kuchyňu na to, aby do nej mohol ostrovček zakomponovať. Ak problémy s nedostatkom priestoru nemáte, prezradíme vám niekoľko dôvodov, prečo by ste mali kuchynský ostrovček zvážiť.

Pracovný aj úložný priestor naviac

Zrejme najväčšou výhodou kuchynského ostrovčeka je, že výrazne rozšíri vašu kuchynskú linku. Môžete tak získať ďalšiu plochu na prípravu surovín. Samozrejme, pre maximálnu praktickosť v takomto prípade na kuchynský ostrovček umiestnite vaše kvalitné kuchynské nože a ďalšie kuchynské vybavenie, ktoré potrebujete mať na dosah ruky.

Okrem toho môžete do kuchynského ostrovčeka zabudovať varnú dosku, či kuchynský drez. A keď sa pozrieme na kuchynský ostrovček zo strán, môžete doň zabudovať skrinky, či poličky a rozšíriť tak úložný priestor vašej kuchyne.

Prirodzené oddelenie kuchyne a náhrada jedálenského stola 

V súčasnosti sú obľúbené veľké otvorené priestory, najmä prepájanie kuchyne a obývacej izby. A práve moderné kuchyne s ostrovčekom sú na to extra vhodné. Ostrovček totižto poslúži ako optické predelenie kuchyne a obývačky.

Ako však v takomto otvorenom priestore vyriešiť jedáleň? „Vopchať“ ešte niekde do priestoru jedálenský stôl? V takomto prípade sa môže ľahko stať, že z otvoreného priestoru vznikne preplnený priestor, čo úplne zvráti zmysel takto riešenej dispozície kuchyne a obývačky.

Ale prečo nad tým vôbec uvažovať, keď budete mať kuchynský ostrovček? Ten totiž môže poslúžiť ako skvelá náhrada jedálenského stola. Stačí, aby bol prispôsobený tomu, aby sa k nemu dali prisunúť stoličky a aby vám na ňom ostal priestor na pohodlné vychutnávanie si vašich obľúbených jedál.

 

Zdroj obrázka:

Autor: Leslie C Saber / Stock.adobe.com